[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1402 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش شفقت به خود و احساس شرم در پیش بینی رشد پس از سانحه و نگرانی از تصویر بدن در بیماران مبتلا به سرطان پستان
محیا رمضانی ، مسعود هنرمند ، هدا فضلی دقت ، آتنا نیک بین*
کارشناس ارشد مشاوره شغلی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، a.nickbin90@yahoo.com
چکیده:   (604 مشاهده)
 
مقدمه: با وجود پیامدهای منفی سرطان سینه مانند نگرانی از تصویر بدن، بسیاری از زنان پس از تشخیص، تغییرات مثبتی را تجربه می­کنند. بنابراین درک مولفه­های موثر در این پیامدها ضروری است؛ از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شفقت به خود و احساس شرم  در پیش بینی رشد پس از سانحه (PTG) و نگرانی از تصویر بدن در بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش­ کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می­باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان و مراجعه­کننده به بیمارستان­ کوثر  شهر کرج در سال 1401 بودند. به این منظور تعداد 150 نفر از این افراد با لحاظ نمودن ملاک­های ورود و خروج به شیوه نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند و به مقیاس شفقت به خود، پرسشنامه نگرانی از تصویر بدن، مقیاس آگاهی از بدن شیء‌انگاشته و پرسشنامه رشد پس از سانحه پاسخ دادند. پس از گردآوری پرسشنامه­ها، داده‏های جمع­آوری شده با استفاده از (SPSS- 24) و از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه هم­زمان تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین شفقت خود با رشد پس از سانحه همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>P). بین شفقت خود و نگرانی از تصویر بدنی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد (01/0>P). بین احساس شرم با رشد پس از سانحه همبستگی منفی و معناداری وجود دارد(01/0>P). بین احساس شرم و نگرانی از تصویر بدنی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که 71 درصد واریانس رشد پس از سانحه  و 4/61 درصد از واریانس نگرانی از تصویر بدنی به ‌وسیله شفقت به خود و احساس شرم تبیین می‏شود.
نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تمرکز بر شفقت به خود بعد از تجارب آسیب­زا، می­تواند در پیش­بینی رشد پس از سانحه و کاهش نگرانی از تصویر بدن موثر باشد. همچنین فعال شدن شرم از بدن بر رشد پس از سانحه و تصویر بدن تاثیر منفی دارد. مداخلات مبتنی بر شفقت به خود و کاهش شرم از بدن در پژوهش­های آینده احتمالا می­تواند نگرانی از تصویر بدن را بهبود بخشد و به افزایش رشد پس از سانحه کمک کند.
 
 
واژه‌های کلیدی: شفقت به خود، احساس شرم، رشد پس از سانحه، نگرانی از تصویر بدن، سرطان پستان.
متن کامل [PDF 335 kb]   (426 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/2 | پذیرش: 1402/2/5 | انتشار: 1402/4/10 | انتشار الکترونیک: 1402/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ramezani M, Honarmand M, fazli deghat H, nickbin A. Investigating the role of self-compassion and shame in predicting posttraumatic growth and body image concern in breast cancer patients. IJPN 2023; 11 (2) :1-12
URL: http://ijpn.ir/article-1-2176-fa.html

رمضانی محیا، هنرمند مسعود، فضلی دقت هدا، نیک بین آتنا. بررسی نقش شفقت به خود و احساس شرم در پیش بینی رشد پس از سانحه و نگرانی از تصویر بدن در بیماران مبتلا به سرطان پستان. روان پرستاری. 1402; 11 (2) :1-12

URL: http://ijpn.ir/article-1-2176-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4570