[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1402 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 13-1 برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی کننده های اقدام به رفتار خودکشی با تاکید بر عوامل محافظت کننده و عوامل خطر در بین زندانیان
علی کاظمی رضایی ، لیلی رمضان ساعتچی* ، مهدی رحیمی ، سعداله مرادی
پژوهشگر حقوق و روان‌شناسی پژوهشکده مطالعات راهبردی، پژوهشگاه قوه قضاییه،تهران، ایران ، l.saatchi@jri.ac.ir
چکیده:   (397 مشاهده)
 
مقدمه: شناسایی عوامل موثر بر گرایش به رفتارهای پرخطر امری مهم و ضروری است که می ­تواند در کاهش اقدام به این رفتارها مفید باشد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش ­بینی­ کننده ­های اقدام به رفتار خودکشی با تاکید بر عوامل محافظت­ کننده و عوامل خطر  در بین زندانیان انجام شد.
روش­ کار:  روش این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی می­باشد. جامعه آماری در این  پژوهش شامل زندانیان زندان مرکزی کرمانشاه (دیزل آباد) در 6 ماه نخست سال 1401 بود که به روش نمونه­گیری در دسترس 250 نفر که ملاک­های ورود به پژوهش حاضر را احراز و جهت پرکردن ابزارهای پژوهش اعلام آمادگی کردند انتخاب شدند و به پرسشنامه چند محوری بالینی میلون (MCMI)، مقیاس­چندبعدی­حمایت­اجتماعی ادراک‌شده (MSPSS)، مقیاس تاب­آوری (CD-RIS)، پرسشنامه رفتارهای خودکشی- تجدید نظر شده (SBQ-R) و مقیاس شخصیت مرزی (STB) پاسخ دادند. پس از گردآوری پرسشنامه­ها، داده‏های جمع­آوری شده با استفاده از آزمون رگرسیون چندگانه به روش همزمان تحلیل شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد علائم شخصیت مرزی (21/0P= ،496/0= β)، علائم اختلال ضداجتماعی (001/0P= ،144/0= β) و  تاب­آوری (005/0P= ،217/0- = β)  تبیین معناداری از رفتارهای خودکشی زندانیان ارائه می­کنند. افزون بر این، هیچ یک از مولفه­های حمایت اجتماعی تبیین معناداری از رفتارهای خودکشی زندانیان ارائه نمی­کنند.
نتیجه­ گیری: براساس نتایج این پژوهش، اختلالات شخصیت مرزی و ضد اجتماعی و تاب­آوری می­توانند نقش محوری در اقدام به خودکشی ایفا کنند. از آنجایی که انجام مداخله‌های آموزشی و توان‌بخشی به‌موقع می‌تواند باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌های درمانی شود پیشنهاد می­شود پس از شناسایی زندانیان در معرض خطر اقدام به خودکشی این زندانیان از سایر زندانیان جدا شده و  در کلاس­ها و جلسات آموزشی و پرورشی با تاکید بر روان­درمانی مبتنی بر رفتاردرمانی دیالکتیکی  و روان­درمانی مبتنی بر ذهنی­سازی و آموزش­های مبتنی بر تاب­آوری که  دارای شواهد تجربی برای این اختلالات می­باشد با هدف پیشگیری از اقدام به خودکشی شرکت­ کنند.
 
 
واژه‌های کلیدی: اختلالات شخصیت، تاب آوری، حمایت اجتماعی، خودکشی.
متن کامل [PDF 313 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/24 | پذیرش: 1402/5/10 | انتشار: 1402/5/10 | انتشار الکترونیک: 1402/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kazemi rezaei A, Ramezan Saatchi L, Rahimi M, Moradi S. Predictors of suicidal behavior with emphasis on protective factors and risk factors among prisoners. IJPN 2023; 11 (3) :1-13
URL: http://ijpn.ir/article-1-2190-fa.html

کاظمی رضایی علی، رمضان ساعتچی لیلی، رحیمی مهدی، مرادی سعداله. پیش بینی کننده های اقدام به رفتار خودکشی با تاکید بر عوامل محافظت کننده و عوامل خطر در بین زندانیان. روان پرستاری. 1402; 11 (3) :1-13

URL: http://ijpn.ir/article-1-2190-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570