[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
Idexing::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE  
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
نشریه پرستاری
AWT IMAGE
..
پرستاری داخلی جراحی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف خوراکی پودر کاکائو بر فرسودگی شغلی
طیبه مهرابی ، سمیه گرجی* ، بهزاد ذوالفقاری
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، s_gorji@nm.mui.ac.ir
چکیده:   (18253 مشاهده)
مقدمه: یکی از معضلات بزرگی که شاغلین حرف مختلف به درجات متفاوتی با آن رو به رو هستند پدیده فرسودگی شغلی است. که می‌تواند باعث ایجاد اختلالات جسمی، روحی و روانی برای فرد شاغل و تحمیل هزینه های مستقیم و غیر مستقیم بر سیستم اقتصادی کشور گردد. از روش های نوین برای مقابله با این مشکل، استفاده از گیاهان دارویی است که از شاخه های طب سنتی محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین اثر گیاه کاکائو بر فرسودگی شغلی کارگران شاغل در صنایع شیمیایی ایران انجام شد. روش: در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی بود 66 نفر از کارگران شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران که در سنین بین 20 تا 60 سال بودند و معیارهای ورود به مطالعه را داشتند به طور تصادفی انتخاب و در به گروه شاهد (33 نفر) و گروه مداخله (33 نفر) تقسیم شدند. نمره فرسودگی شغلی با پرسشنامه فرسودگی شغلی گلدارد (1989) قبل و بعد از مداخله اندازه‌گیری شد. از روش آماری تی مستقل و زوجی، ضرایب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه برای آنالیز داده ها استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین تغییرات نمره فرسودگی شغلی در دو گروه به طور معنی داری متفاوت بودند(04/0=p). در گروه مداخله، میانگین نمره فرسودگی شغلی، بعد از مداخله (2/31±5/122)، به طور معناداری کمتر از قبل از مداخله (7/22±8/135) به دست آمد (03/0=p) ولی میانگین نمره فرسودگی شغلی قبل (9/23±1/135) و بعد (7/23±4/136) از مداخله در گروه شاهد، با هم تفاوت معناداری نداشتند (83/0=p). نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که استفاده از پودر کاکائو در طی 2 ماه اثر مطلوبی در کاهش فرسودگی شغلی کارکنان صنایع شیمیایی ایران داشت و باعث ارتقاء سطح فعالیت و بهبود وضعیت خلقی آن ها گردید. انجام مطالعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: فرسودگی شغلی، کاکائو، کارگران، شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران.
متن کامل [PDF 964 kb]   (2605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/4 | انتشار: 1393/11/26 | انتشار الکترونیک: 1393/11/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrabi T, Gorj S, Zolfaghari B. The effect of Cacao on occupational burnout. IJPN 2015; 2 (4) :1-11
URL: http://ijpn.ir/article-1-463-fa.html

مهرابی طیبه، گرجی سمیه، ذوالفقاری بهزاد. بررسی اثر مصرف خوراکی پودر کاکائو بر فرسودگی شغلی . روان پرستاری. 1393; 2 (4) :1-11

URL: http://ijpn.ir/article-1-463-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 49 queries by YEKTAWEB 4660