گروه مشاوره، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران ، aras.1357@yahoo.com
چکیده: (4457 مشاهده)
مقدمه: مسئله ازدواج و زناشویی یکی از مهمترین و اساسیترین موضوعات مورد توجه جامعه بشری است بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امید به زندگی، صمیمیت زناشویی و تعارضات زناشویی انجام شد.
روش کار: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود و جامعه آماری زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه در سال 1396 بودند که از بین آنان 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. از پرسشنامههای امید به زندگی اسنایدر، صمیمیت زناشویی و تعارضات زناشویی برای جمع آوری دادهها استفاده شد. مداخله گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد برای شرکت کنندگان در گروه آزمایش به مدت 12 جلسه هفتگی 90 دقیقه اجرا شد اما شرکت کنندگان در گروه کنترل مداخلهای نداشتند. سپس دادههای پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش و کنترل به وسیله آزمونهای آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون استنباطی تحلیل کوواریانس با نرم افزار آماری SPSS-23 مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج پؤوهش نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش صمیمیت زناشویی و کاهش تعارضات زناشویی تأثیر دارد (01/0 P<) اما برای مقیاس امید به زندگی تأثیر معنادار نبود.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشانگر اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش صمیمیت زناشویی و کاهش تعارضات زناشویی در زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره است.
Mansouri N, Rasouli A. The Effectiveness of Group Therapy Based On Acceptance and Commitment to Increase the Life Expectancy, Marital Intimacy and Reducing the Marital Conflicts of Women. IJPN 2019; 7 (1) :82-88 URL: http://ijpn.ir/article-1-1218-fa.html
منصوری ندا، رسولی آراس. اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش امید به زندگی، صمیمیت زناشویی و کاهش تعارضات زناشویی زنان. روان پرستاری. 1398; 7 (1) :82-88