سید علی کاظمی رضایی، مریم محمدی، عزیزالله تاجیک اسمعیلی، بهناز پیشگاهی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: دانشجویان بهویژه پرستاران در زمینه سازگاری اجتماعی مشکلات فراوانی دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و حمایت اجتماعی ادراک شده در پیشبینی سازگاری اجتماعی دانشجویان پرستاران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. تعداد ۱۲۲ نفر از دانشجویان پرستاری در حال تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ با روش نمونهگیری دردسترس انتخاب و به پرسشنامههای سازگاری اجتماعی ، فرم کوتاه پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی ادراکشده پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون آماری رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام و نرمافزار آماری SPSS-۲۴ استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که از بین متغیرهای پیشبین واردشده در مدل رگرسیون، حمایت خانوادگی و راهبردهای سازگارانه تنظیم هیجان، نقش معناداری در پیشبینی سازگاری اجتماعی دانشجویان پرستاران دارند و این دو متغیر درمجموع توانستند ۴۹/۰ از واریانس متغیر سازگاری اجتماعی پرستاران را تبیین کنند.
نتیجه گیری: شناخت عوامل موثر بر سازگاری اجتماعی پرستاران، امکان پیشبینی و برنامهریزی متناسب جهت کمک به تامین بهداشت روانی آنان را فراهم و از شیوع ناراحتیهای روانی- اجتماعی جلوگیری میکند. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش، با آگاهی از نقش اساسی حمایتهای خانوادگی و مهارتهای تنظیم هیجان در سازگاری اجتماعی، میتوان با درنظر گرفتن این متغیرها در برنامههای آموزشی و اتخاذ راهبردهای مناسب جهت ارتقای آنها، سازگاری اجتماعی دانشجویان پرستاران را در محیطها و موقعیتهای زندگی شغلی و خانوادگی بهبود بخشید.