[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
Idexing::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE  
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
نشریه پرستاری
AWT IMAGE
..
پرستاری داخلی جراحی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای شاه حیدری

مریم فانی محمدآبادی، صابر کرمی، آتنا شاه حیدری، مرضیه کامکار،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

 
مقدمه: افراد دارای تجربه ترومای کودکی در معرض خطر بالایی برای ابتلا به اختلالات روان­پزشکی پیچیده هستند. به همین دلیل شناسایی و درمان مکانیسم­های موثر بین تجارب آسیب­زا و مشکلات روان­پزشکی ضروری است؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­­آگاهی در ناگویی هیجانی، اجتناب تجربه­ای و شفقت به خود در بزرگسالان دارای تجربه ترومای کودکی انجام شد.
روش­ کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه ­آزمایشی با طرح پیش­آزمون – پس­آزمون همراه با گروه کنترل بود. از بین افراد دارای تجربه ترومای کودکی و مراجعه‌کننده به کلینیک­ها و مراکزمشاوره‌ شهر تهران، با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس ۳۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گروه کنترل (۱۵ نفره) جایگزین شدند. گروه آزمایش ۸ جلسه مداخله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی دریافت کردند، اما گروه کنترل مداخله خاصی دریافت نکردند. ابزارهای پژوهش عبارت بودنداز: پرسشنامه ضربه‌های کودکی برنشتاین و همکاران (۲۰۰۳)، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو باگبی و همکاران (۱۹۹۴)، پرسشنامه پذیرش و عمل- نسخه دوم بوند و همکاران (۲۰۱۱)، مقیاس شفقت به خود نف (۲۰۰۳). داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تحلیل شدند.
یافته ­ها: میانگین نمرات پس­آزمون ناگویی هیجانی و اجتناب تجربه­ای در گروه آزمایش به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود. همچنین میانگین نمرات پس­آزمون شفقت به خود در گروه آزمایش به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود. نتایج حاکی از تاثیر معنادار شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی در کاهش ناگویی هیجانی (۲۴۷/۷۰=F، ۰۰۱/۰P=)، اجتناب تجربه­ای (۳۶۴/۷۴=F، ۰۰۱/۰P=) و افزایش شفقت به خود (۵۶۹/۱۴=F، ۰۰۱/۰P=) در افراد دارای تجربه ترومای کودکی است.
نتیجه­ گیری: یافته‌های این مطالعه در راستای پیشینه پژوهش، اثربخشی این رویکرد درمانی را بر مولفه‌های روان‌شناختی بزرگسالان دارای تجربه ترومای کودکی نشان داد، هرچند مطالعات تکمیلی در این زمینه پیشنهاد می‌شود.
 
 
آتنا شاه حیدری، هاله نکوئی، توران خدایی، پوریا قاسمی،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: نرخ جراحی زیبایی از ابتدای قرن ۲۱ در مسیر صعودی قرار گرفته است. با توجه به خطرات جسمی و روان­شناختی این روش، درک مولفه­های روان­شناختی مختلف در متقاضیان جراحی زیبایی اهمیت به­سزایی دارد. پژوهش حاضر نیز با هدف بررسی نقش سبک­های دلبستگی و احساس شرم از بدن در پیش­بینی حساسیت به طرد و قدردانی از بدن در متقاضیان جراحی زیبایی انجام شد.
روش­کار: روش این مطالعه، توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متقاضی جراحی زیبایی مراجعه­کننده به مراکز جراحی زیبایی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودند. از میان جامعه آماری، تعداد ۱۵۰ نفر به شیوه  نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسسشنامه­ سبک­های دلبستگی بزرگسالان، مقیاس آگاهی از بدن شیء‌انگاشته، پرسشنامه حساسیت به طرد و مقیاس قدردانی از بدن پاسخ دادند. داده‏های جمع­آوری شده با استفاده از ضرایب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری در نرم افزار SPSS-۲۴ تحلیل شدند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که ماتریس همبستگی بین متغیرهای پژوهش در سطح ۰۱/۰ معنی­دار بود. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نیز آشکار کرد که ۴/۶۱ درصد واریانس حساسیت به طرد و ۵/۴۰ درصد از واریانس قدردانی از بدن به ‌وسیله سبک­های دلبستگی و احساس شرم از بدن ‏تبیین می‏شود.
نتیجه­گیری: نتیجه پژوهش بیانگر نقش معنادار سبک­های دلبستگی و احساس شرم از بدن در پیش­بینی حساسیت به طرد و قدردانی از بدن در متقاضیان جراحی زیبایی است؛ لذا با توجه به نتایج به­دست آمده، می­توان گفت که بهره­گیری از این مولفه­ها احتمالا می­تواند هم در جهت شناحت بهتر عوامل و انگیزه­های جراحی زیبایی در زنان و هم در درمان عوامل آسیب­زا، کمک­کننده باشد.
 

صفحه 1 از 1     

نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4700