[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
Idexing::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه پرستاری
AWT IMAGE  
..
نشریه مرور سیستماتیک

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
آموزش پرستاری
AWT IMAGE
..
نشریه پرستاری
AWT IMAGE
..
پرستاری داخلی جراحی
AWT IMAGE
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای فرامرزی

پرستو شیرزادی، سالار فرامرزی، سمیرا وکیلی، محمدپارسا عزیزی،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: زبان یکی از مهم­ترین مؤلفه­های رشد در کودکان است؛ بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین بسته ارتقای مهارت­های زبانی مبتنی بر توان‌بخشی شناختی و تعیین اثربخشی آن بر عملکرد زبان دریافتی کودکان دارای اختلال زبانی خاص بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع ترکیبی متوالی اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی کتاب­ها و مقالات علمی بودند. در بخش کیفی داده‌های به‌دست‌آمده به روش تحلیل مضمون استقرایی تحلیل و سپس بسته مداخلاتی بر اساس آنها در ۱۲ جلسه تدوین و روایی محتوایی آن تایید شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی شامل تمامی کودکان ۵ تا ۷ ساله دارای اختلال زبانی خاص بودند که به مراکز گفتاردرمانی شهر بروجرد مراجعه نمودند که از این میان ۳۰ کودک به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب و به­طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل مقیاس هوشی وکسلر کودکان، مصاحبه بالینی نیمه­ساختاریافته و آزمون رشد زبان نیوکامر و هامیل بود. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS-۲۴ با روش‏ تحلیل واریانس مکرر تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بسته ارتقای مهارت­های زبانی مبتنی بر توان‌بخشی شناختی با CVR بین ۸۰/۰ تا ۱، و CVI بین ۷۹۵/۰ تا ۸۷۵/۰دارای روایی محتوایی مطلوبی می­باشد. همچنین بین دو گروه آزمایش و کنترل در عملکرد زبان بیانی در مراحل پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری تفاوت معنی­داری وجود دارد (۰۱/۰>P). بدین معنا که بسته ارتقای مهارت­های زبانی مبتنی بر توان‌بخشی شناختی منجر به بهبود عملکرد زبان دریافتی کودکان با اختلال زبانی خاص شده است و میزان تاثیر آن ۶۴/۰ می­باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه ‌به اثربخشی بسته ارتقای مهارت­های زبانی مبتنی بر توان‌بخشی شناختی بر عملکرد زبان دریافتی کودکان با اختلال زبانی خاص، پیشنهاد می­شود در درمان اختلالات زبانی به ماهیت شناختی زبان توجه شده و از بسته مداخلاتی فوق به­عنوان یک روش مداخله­ای در مراکز آموزشی و درمانی استفاده گردد.

 

صفحه 1 از 1     

نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700