[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1401 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 84-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثربخشی بسته فرزندپروری مبتنی بر روان درمانی انگیزشی برپرخاشگری پسران مبتلا به نافرمانی مقابله ای
فائزه فکور ، حسین صاحبدل* ، مجید ابراهیم پور
گروه مشاوره، واحد قاینات، دانشگاه آزاد اسلامی، قاینات، ایران. ، h.sahebdel99@gmail.com
چکیده:   (1126 مشاهده)
مقدمه:اختلال نافرمانی مقابله ای یکی از مشکلات رفتاری در کودکان است که پیامدهای زیادی برای کودک و خانواده دارد و می تواند بر کیفیت تعامل والد و کودک نقش داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش فرزندپروری مبتنی برروان درمانی انگیزشی برپرخاشگری کودکان مبتلابه نافرمانی مقابله ای بود.
روش کار:روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران دارای پسران ابتدایی مبتلا به نافرمانی مقابله ای در منطقه 3 شهر مشهد در سال تحصیلی 1399-1400 بود که به روش نمونه گیری هدفمند 40 نفر از مادرانیکه پسران مبتلا به نافرمانی مقابله ایداشتند، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(20 نفر)  و گواه(20 نفره) جایگزین شدند. ابزار پژوهش سیاهه پرخاشگری اهواز زاهدی فر و همکاران (1379) بود. گروه آزمایش 15 جلسه یک ساعته در جلسات آموزشی فرزندپروری مبتنی بر روان درمانی انگیزشی شرکت کردند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری و با نرم افزار Spss 26 تحلیل شد.
یافته ها: میانگین خشم و عصبیت از 65/36 به 05/22، میانگین تهاجم و توهین از 50/17 به 70/11 و میانگین لجاجت و کینه توزی از 65/17 به 35/11 بعد از مداخله کاهش یافت. نتایج آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری (001/0P<) نشان داد که آموزش فرزندپروری مبتنی بر روان درمانی انگیزشی منجر به بهبود خشم و عصبیت، تهاجم و کینه، و لجاجت و کینه توزی شد.
نتیجه گیری:میتوان گفت آموزش فرزندپروری مبتنی بررواندرمانی انگیزشی موجب کاهش پرخاشگری کودکان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای می گردد و می توان از این آموزش در جهت کاهش پرخاشگری کودکان استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: اختلال نافرمانی مقابله ای، پرخاشگری، فرزندپروری، روان درمانی انگیزشی
متن کامل [PDF 309 kb]   (332 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/12/8 | پذیرش: 1401/4/10 | انتشار: 1401/4/10 | انتشار الکترونیک: 1401/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fakur F, sahebdel H, Ebrahimpur M. The effectiveness of motivational psychotherapy-based parenting package on aggression in boys with Oppositional defiant disorder. IJPN 2022; 10 (2) :73-84
URL: http://ijpn.ir/article-1-1990-fa.html

فکور فائزه، صاحبدل حسین، ابراهیم پور مجید. اثربخشی بسته فرزندپروری مبتنی بر روان درمانی انگیزشی برپرخاشگری پسران مبتلا به نافرمانی مقابله ای. روان پرستاری. 1401; 10 (2) :73-84

URL: http://ijpn.ir/article-1-1990-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه روان پرستاری Iranian Journal of  Psychiatric Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570