دانشجو دکتری دانشگاه خوارزمی ، ali.kazemi8989@gmail.com
چکیده: (3465 مشاهده)
مقدمه: پرستاران به عنوان بازوی توانمند سیستم خدمات بهداشتی و درمانی نقش به سزایی در تحول و پیشرفت امور مراقبتی، درمانی، بهبود و ارتقاء سامت ایفا میکنند. این پژوهش با هدف اثر بخشی درمان مبتنی بر شفقت به خود بر راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان و حساسیت اضطرابی در پرستاران زن انجام گرفت.
روش کار: در یک طرح نیمه آزمایشی، با پیش آزمون _ پس آزمون همراه با گروه کنترل، تعداد 30نفر از پرستان زن شاغل در بخش اعصاب و روان شاغل در بیمارستانهای (امام حسین(ع) و بیمارستان بوعلی) شهر تهران در سال 1398 به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به به طور تصادفی در دو گروه مساوی 15 نفری جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت درمان متمرکز بر شفقت به خود قرار گرفت و گروه گواه مداخلهایی دریافت نکرد. شرکت کنندگان پرسشنامه حساسیت اضطرابی و پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجان را در سه مرحله خط پایه، پس از آزمون و پیگیری دو ماهه تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه تک متغیری و اندازه گیری مکرر با نرم افزار SPSS21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج تحلیل نشان داد که نمرات گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در متغیر حساسیت اضطرابی ( بیشترین کاهش در مولفه ترس از نگرانی های بدنی ) کاهش یافته همچنین بر بهبود تنظیم هیجانی [و مولفه های آن] تفاوت معناداری ایجاد شده است و در مرحله پیگیری این تفاوت حفظ شده است ( 01/0 > P).
نتیجه گیری: از این پژوهش چنین می توان نتیجه گیری کرد که درمان مبتنی بر شفقت به خود به دلیل کارایی بالای آن، به خصوص هنگامی که به صورت گروهی برگزار می شود، ارزان بودن و پذیرش آن توسط پرستاران راهبرد موثری برای کمک به افراد در معرض حساسیت اضطرابی و بهبود راهکارهای نظم جویی هیجان می باشد.
Rahmani S, Rahmati A, kazemi rezaei A, Pishgahi B. The effectiveness of self-compassion therapy on cognitive emotion regulation strategies and anxiety sensitivity in female nurses. IJPN 2020; 8 (4) :99-110 URL: http://ijpn.ir/article-1-1498-fa.html
رحمانی سهیلا، رحمتی علی، کاظمی رضایی علی، پیشگاهی بهناز. اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت به خود بر راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان و حساسیت اضطرابی در پرستاران زن. روان پرستاری. 1399; 8 (4) :99-110